Program


Budapest Jazz Orchestra - Col Legno: A Duna

Budapest Jazz Orchestra - Col Legno: A Duna

A zeneszerző, Col Legno a Duna szerelmeseként több szempontból közelítve mutatja be legnagyobb folyamunkat.
Baján, az egykori Duna főág vízi színpadán tartott sikeres ősbemutatón a Budapest Jazz Orchestra volt a zeneszerző partnere, ahogyan ezen a koncerten is, amelyből lemez készül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 26. csütörtök, 19:00

Budapest Jazz Orchestra - Col Legno: A Duna

A zeneszerző, Col Legno a Duna szerelmeseként több szempontból közelítve mutatja be legnagyobb folyamunkat. A swing korszaktól a modern megszólalásokig széles skálán mozgó big band alkotásban gyönyörű hidak, jégtörő hajók, vízparti padok, tragikus áldozatok, jellegzetes állatok, egykori hajómalmok, pusztító árvizek, érdekes legendák, sorsdöntő csaták, szennyező anyagok, szent helyek, vízi növények, természeti jelenségek, ókori maradványok és lenyűgöző panorámák elevenednek meg.

Baján, az egykori Duna főág vízi színpadán tartott sikeres ősbemutatón a Budapest Jazz Orchestra volt a zeneszerző partnere, ahogyan ezen a koncerten is, amelyből lemez készül. Col Legno: A Duna.

                                                                               
Fotó: Kelemen Áron                                                                                          
Legfőbb támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Ajánló


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!