Program


Botvay 90

Botvay 90

2022-ben ünneplik a Budapesti Vonósok Botvay Károly gordonkaművész 90. születésnapját, aki a kamarazenekar alapítása (1977) óta művészeti vezetőként dolgozik az együttesnél.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 28. szerda, 19:30

Botvay 90

Botvay Károly az 1950-es években Weiner Leó tanítványa lehetett, így a koncert második felében két Weiner-darabbal köszöntik az előadóművészt: a szóló csellóra és hárfára írt, vonószenekari kísérettel megszólaló Románccal, valamint a Pasztorál, fantázia és fúga című kompozícióval. A hangverseny első felében Carl Philipp Emanuel Bach zenekari műveit hallhatja a közönség: mind az e-moll szimfónia, mind az A-dúr csellóverseny az 1750-es években készült. C. Ph. E. Bach – ahogy kortársai nevezték: berlini vagy hamburgi Bach – J. S. Bach első házasságából született, és a 18. századi észak-német „érzékeny stílus”, az empfindsamer Stil képviselője volt.

A koncerten Rohmann Ditta csellóművész lép fel szólistaként.. Weiner Leó Románcában a Zeneakadémia rektora, Vigh Andrea hárfaművész játszik a kamarazenekarral.

Program:
Carl Philipp Emanuel Bach: e-moll szimfónia, Wq 178
Carl Philipp Emanuel Bach: A-dúr csellóverseny, Wq 172

Weiner Leó: Románc, op. 29
Weiner Leó: Pasztorál, fantázia és fúga, op. 23

Közreműködik
Vigh Andrea (hárfa)
Rohmann Ditta (cselló)

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!