Program


Bolha a fülbe
8

Bolha a fülbe

Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. szombat, 19:00

Georges Feydeau:
BOLHA A FÜLBE

Rendező: Mészáros Tibor

Állítólag mindenkinek van hasonmása ezen az olykor szédült tempóban robogó földgolyón; és ha egy jóravaló középosztálybeli üzletembert simán össze lehet keverni egy kétes hírű szálloda (vagy annál is rosszabb intézmény) portásával, a világ könnyen a feje tetejére áll, a félreértéseket pedig szinte lehetetlen kimagyarázni – nevetni viszont annál könnyebb rajtuk. Mi történik, ha egy feddhetetlennek látszó feleség felbont egy, a férjének érkező csomagot, és a fenti lebujból érkező küldeményből a férj nadrágtartója kerül elő? A tényállás több mint gyanús. Már ott is van az a bizonyos bolha a fülben, Raymonde, a féltékeny hitvestárs pedig az indulat hatására dönt: egy névtelen levélben találkára hívja férjét a minden olcsó titkot jól ismerő garniszállóba. A gyújtóbomba ketyegni kezd… és nemsokára elszabadul a pokol.

Georges Feydeau, a bohózat francia mesterének remekműve a színpadi burleszk magasiskolája. A fénysebesség iramával váltakozó, könnyfakasztóan mulatságos helyzetek szinte már az abszurdig fokozzák az őrületet, s a nézőnek sem könnyű eligazodnia a kapcsolódások és a félreértések szövevényében. Cserébe viszont kacagtató ámokfutásban és szertelen poénokkal tűzdelt komikus utazásban lehet része, míg végül minden a helyére kerül. A humor és megtévesztés nagyszerű alkotását a Móricz Zsigmond Színházban már több sikert is jegyző Mészáros Tibor állítja színpadra.

Szereplők

Victor Emanuel Chandebise / Poche: Illyés Ákos
Camille Chandebise: Törő Gergely Zsolt
Raymonde Chandebise: Szabó Nikolett
Romain Tournel: Horváth Viktor
Finache Doktor: Gulyás Attila
Carlos Homenides de Histangua: Nagyidai Gergő
Augustin Ferrallion: Tóth Zolka
Étienne: Gulácsi Tamás
Rugby: Kovács Balázs
Baptisten: István István
Lucienne Homenides de Histangua: Kiss Eszter Júlia
Olympe Ferrallion: Széles Zita
Antoinette: Német Klára e.h
Eugénie: Jenei Judit

Díszlet- és jelmeztervező: ONDRASCHEK PÉTER
Súgó: NAGY ERZSÉBET
Ügyelő: HOLLÓ ARNOLD
Rendezőasszisztens: DEMETER ANNA

Rendező: MÉSZÁROS TIBOR

Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az előadás a Hübner támogatásával jött létre.
Az előadást 3 felvonásban, két szünettel játsszuk!

Ajánlatunk


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

Ajánló


Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!