Program


Binder Trió - Jazz itt!

Binder Trió - Jazz itt!

Binder Károly zeneszerző, zongoraművész a hetvenes évek második fele óta a magyar zenei élet megkerülhetetlen alakja. Munkássága a modern mainstream jazztől a kortárs és avantgárd klasszikus zenén, valamint az úgynevezett magyar népi free jazzen keresztül a népzenéig számos műfajt és stílust ölel át.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 9. szombat, 19:00

Jazz itt!
Binder Trió A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Binder Károly (zongora), Fonay Tibor (bőgő), Hidász Tamás (dobok)

Binder Károly zeneszerző, zongoraművész a hetvenes évek második fele óta a magyar zenei élet megkerülhetetlen alakja. Munkássága a modern mainstream jazztől a kortárs és avantgárd klasszikus zenén, valamint az úgynevezett magyar népi free jazzen keresztül a népzenéig számos műfajt és stílust ölel át. Szerzőként több mint 300 kompozíció áll mögötte, melyek többsége kamara- és zongoramű, emellett nem kevesebb, mint 43 színházi, hangjáték- és filmzene fűződik a nevéhez. Pedagógusi pályája is nagyívű: a híres „Postás” (Erkel Ferenc) Zeneiskola jazz tanszakán kezdett oktatni, később a Zeneművészeti Főiskolán tanított jazz-zongorát és zeneszerzést, majd hosszú évekig a Zeneakadémia Jazz Tanszékének vezetője volt. Előadóművészként, koncertező zenészként 67 nagylemeze jelent meg, melyek többsége szerzői album. Egyaránt kedveli a nagyobb kamarazenekari és a kisebb felállásokat, valamint a szólózongorát is. Ezúttal trió formációban lép fel, ahol muzsikustársai a fiatal generáció két különleges tehetsége, Fonay Tibor bőgős és Hidász Tamás dobos lesznek.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!