Program


Béla Fleck – My Bluegrass Heart - Featuring: Michael Cleveland, Sierra Hull, Justin Moses, Mark Scha
2

Béla Fleck – My Bluegrass Heart - Featuring: Michael Cleveland, Sierra Hull, Justin Moses, Mark Scha

Akik emlékeznek Béla Fleck előző, nyolc évvel ezelőtti koncertjére, bizonyára azt is tudják, miért hívják Bélának az Amerikában született bendzsójátékost. Nem magyar családi gyökerek okán: az egyébként szlovák ősöktől származó muzsikus zenerajongó édesapja Bartók miatt adta fiának ezt a keresztnevet, amely determinálta Béla Fleck életét.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 14. szerda, 20:00

De nemcsak amolyan átlagos zenész lett belőle, hanem egyenesen az a bendzsó-zseni, akit a világon a legtöbb kategóriában jelöltek Grammy-díjra. Ezúttal egy igazi allstars bluegrass együttes élén tér vissza Budapestre.

Az 1958-as születésű Fleck hangszerének igazi virtuóza, aki mindig innovatív módon, technikailag is tökéletes játékkal keresi az új és még újabb lehetőségeket a bendzsó megszólaltatásában, valamint más műfajokkal való házasságában. Utóbbiban társa felesége, Abigail Washburn is, akivel legutóbb, 2015-ben láthattuk-hallhattuk a Müpában. Korábban viszont még Béla Fleck And The Flecktones nevű zenekarával érkezett, a jazzfúzió és a jammelések felé terelve a progresszív bluegrasst. Mielőtt 1988-ban megalapította leghíresebb formációját, hosszú évekig a prog bluegrass egyik alapzenekarával, a New Grass Revivallal zenélt. Nála azonban idővel valóban bármi szóba jöhetett, igen tekintélyes számú, 38 Grammy-jelölése (amelyből 15-öt díjra is váltott) rengetegféle kategóriából áll össze: country, pop, jazz, bluegrass, klasszikus, folk, spoken word, világzene, american roots stb. Mostani koncertjén a 2021-ben megjelent, szintén Grammy-díjas My Bluegrass Heart című lemezét mutatja be, olyan nagynevű bluegrass-zenésztársakkal, akik még alighanem sosem jártak Magyarországon.

Rendező: Müpa

bendzsó: Béla Fleck

Közreműködők:

hegedű: Michael Cleveland
mandolin: Sierra Hull
dobro, hegedű, bendzsó: Justin Moses
bőgő: Mark Schatz
gitár: Bryan Sutton

Ajánlatunk


Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Giuseppe Verdi AZ ÁLARCOSBÁL Opera három részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!