Program


BEETHOVEN NAPOK: A-dúr /Kreutzer szonáta/a-moll vonósnégyes ( halasztott ip.: 2020.11.29.11:00 )

BEETHOVEN NAPOK: A-dúr /Kreutzer szonáta/a-moll vonósnégyes ( halasztott ip.: 2020.11.29.11:00 )

Mindkét szonáta zongoraszólamát a nemzetközi zenei élet egyik legjelentősebb zongoraművésze, Jevgenyij Koroljov játssza majd, s hozzá csatlakozik a hazai élő legenda, Perényi Miklós, valamint a Concerto Budapest művészeti vezetője, Keller András.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 29. vasárnap, 11:00

A 2020. április 26. 15:00 koncert pótlása!

2020. november 29. vasárnap

11:00 Nagyterem

BEETHOVEN-NAPOK KAMARAKONCERT 2.
Fischer Annie tiszteletére

Műsor:
BEETHOVEN: A-dúr cselló-zongora szonáta, op. 69
BEETHOVEN: A-dúr (Kreutzer) hegedű-zongora szonáta, op. 47
--- szünet ---
BEETHOVEN: a-moll vonósnégyes, op. 132

Közreműködik: Jevgenyij Koroljov zongora, Perényi Miklós cselló, Keller András hegedű
Hungarian Quartet

Steven Isserlis, az egyik legnagyobb ma élő csellista szerint Beethoven cselló-zongora szonátái közül az A-dúr darab az első a maga műfajában, amely egyenlő szerepet ad mindkét hangszernek. A műben semmiféle az egyébként Beethovenre sokszor jellemző küzdelem nem fedezhető fel: boldog hangvételével tökéletes példája a bécsi klasszika kiegyensúlyozottságának. A hegedűre és zongorára írt Kreutzer-szonáta rendkívüli technikai kihívások elé állítja előadóit, hosszúságával és érzelmi túlfűtöttségével pedig a közönséget is – persze a legjobb értelemben. A mű dedikációja Rodolphe Kreutzer hegedűművésznek szól, aki sosem adta elő mondván, hogy „felháborítóan érthetetlen”. Mindkét szonáta zongoraszólamát a nemzetközi zenei élet egyik legjelentősebb zongoraművésze, Jevgenyij Koroljov játssza majd, s hozzá csatlakozik a hazai élő legenda, Perényi Miklós, valamint a Concerto Budapest művészeti vezetője, Keller András. A koncertet záró a-moll vonósnégyest Beethoven egy hosszú betegségből felépülve komponálta. Ennek állít emléket harmadik tétele, melynek felirata A lábadozó szent hálaéneke az istenséghez, líd moduszban. E tétel különösen nagy hatással volt a későbbi zeneszerzőkre, így Bartókra is, aki szinte hangról hangra idézi vissza a III. zongoraverseny kezdetén.

Rendező: Concerto Budapest
Fotó: Oszip Zsuzsanna

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!