Program


Baráti Kristóf, Várdai  István és Fejérvári Zoltán - Kamarazene Nagyteremre. Sosztakovics-est
2

Baráti Kristóf, Várdai István és Fejérvári Zoltán - Kamarazene Nagyteremre. Sosztakovics-est

Sosztakovics utolsó szimfóniáját a korábbiakhoz képest kisebb apparátusra hangszerelte, ugyanakkor a karcsúbb, mozgékonyabb karakterű anyagok profiljához méretezett együtteshez népes ütőhangszeres csoportot társított.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 29. szerda, 19:30

Kamarazene Nagyteremre
Baráti Kristóf, Várdai István és Fejérvári Zoltán A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Sosztakovics-est

Sosztakovics: 1. (c-moll) zongoratrió, op. 8
Sosztakovics: 2. (e-moll) zongoratrió, op. 67

SZÜNET

Sosztakovics: 15. (A-dúr) szimfónia, op. 141a (Viktor Derevjanko és Mark Pekarszkij átirata)

Baráti Kristóf (hegedű), Várdai István (cselló), Fejérvári Zoltán (zongora)
Joó Szabolcs, Láposi Dániel, Hencz Kornél (ütőhangszerek)

Sosztakovics utolsó szimfóniáját a korábbiakhoz képest kisebb apparátusra hangszerelte, ugyanakkor a karcsúbb, mozgékonyabb karakterű anyagok profiljához méretezett együtteshez népes ütőhangszeres csoportot társított. E sajátos hangkép játssza a kulcsszerepet a mű eseménytörténetében és alapvető jelentőségűvé válik a darab enigmatikus zárógesztusában. Szinte magától adódott a felismerés, hogy a zenekari anyag kiválóan érvényesülne akár egy zongorás trió előadásában is, a három ütőhangszeres csatlakozásával pedig az eredeti mű hangszerelési koncepciója még erőteljesebben jutna kifejezésre. A koncert első részében felhangzó Sosztakovics-triók közül az e-moll darab mára a triórepertoár legelső vonalába tartozik, a 16 évesen írt c-moll trió, ez a csodálatos, romantikus poéma pedig minden egyes elhangzásakor elbűvöli hallgatóságát. Baráti Kristóf, Várdai István és Fejérvári Zoltán Sosztakovics-koncertje a zeneszerzői pálya keresztmetszetével szolgál, e három kompozíció ugyanakkor az előadók számára a zenei kifejezés különösen színes palettáját is felkínálja; nem kétséges, hogy élni fognak vele.


Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!