Program


Balla Zsófia-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Balla Zsófia-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

A kortárs magyar líra élvonalába tartozó, Kolozsváron született Balla Zsófia ötven éves pályájának áttekintése igazi versünnepnek ígérkezik. A hegedű szakot végzett költőnő 1993-as áttelepüléséig az erdélyi magyar irodalmi és szellemi élet egyik központi szereplője volt.

Aktuális előadások



A kortárs magyar líra élvonalába tartozó, Kolozsváron született Balla Zsófia ötven éves pályájának áttekintése igazi versünnepnek ígérkezik. A hegedű szakot végzett költőnő 1993-as áttelepüléséig az erdélyi magyar irodalmi és szellemi élet egyik központi szereplője volt. Művészete Magyarországon látványosan kiteljesedik: a szorongató kisebbségi lét emlékezete, a diktatúra ellenében írt versek mellett mindinkább az alapvető létkérdésekre fókuszál. Költeményeinek életszeretete, és jónéhány versének tragikus hangoltsága, metaforikus beszédmódja, eredeti költői világa elementárisan szólítja meg a versekre fogékony olvasót.

Rendező: Müpa

 

Közreműködők:

színművész: Molnár Piroska

hegedű: Osztrosits Éva

műsorvezető: Szegő János

Alkotó:

rendező: Funk Iván

Ajánló


Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja,…

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!