Program


ArtMan Est vol. 9. - Pure / Vetület

ArtMan Est vol. 9. - Pure / Vetület

Az ArtMan Egyesület legfrissebb alkotásait bemutató ArtMan vol.9 esten három különálló, ám időrendiségében mégis összefüggő darabot láthatnak a nézők. Az ArtMenők a kibontakozó jövőt, a Vetület a Tánceánia jelenét hozza, a Pure pedig felvállaltan szól a Tánceánia múltjáról.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 30. kedd, 19:00

Az estet megnyitó Artmenők az Egyesület legújabb, fiataloknak indított programja. A Trafó közösségi terében létrejövő performance-ukkal most először lépnek a nézők elé. Munkájukban az ArtMan és a Tánceánia hagyományait előhívva, azt megújítva dolgoznak.
Csoportvezetők: Mészöly Andrea, Jobbágy Bernadett
Asszisztensek: Tóth Károly, Dobay Júlia
Programvezető: Kopeczny Kata

Pure

A megszokottól eltérő testi-lelki működés miatt kényelmetlen, néha kínos vagy megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kendőzetlen őszinteséggel fejtegetjük az eltávolodás adta kifáradástól a végtelen összegabalyodáson át a kapcsolódási képtelenségig. A végleteket felvető hiányok, akadályok, az alig megtölthető üresség tapasztalata a 22 éve heroikus erőfeszítésekkel működő Tánceánia Együttes súlyosan sérült tagjainak segítő környezetével, idősödő szülőkkel folytatott beszélgetésekből kerül színre. A vallomásokat is tartalmazó hangzó tér adja a fő mondanivalót, a látható színpadkép a gondolatok lekövetőjévé egyszerűsödik a legfinomabb rezdülésekkel, amire pőre testek képesek. A szembesülés fájdalma egy másik dimenziót nyit a kitartás hozta oldódás, kötődések folyamatában, egyénenként végtelen tágas történetet írva. Miközben a darab a Tánceánia Együttesről, mint jelenségről is kíván szólni, emléket állítunk három, az elmúlt évben elhunyt társunknak, akik a kezdetektől fogva velünk voltak.

Ötlet, rendező, koreográfus, korrepetitor, interjúkészítés: Bóta Ildikó
Előadók, interjúkészítés: Tóth Károly, Környei Kristóf
Zeneszerző, hangtechnikus: Kádár Mihály
Asszisztens: Kopeczny Kata
Beszélgetőpartnerek a Tánceánia Együttes beszédképes fogyatékos tagjai, szüleik, személyi segítőik.
Fény: Dézsi Kata

Vetület

Az előadás egy újabb állomása az együttes alkotói munkájának, amelyet a halmozottan sérült és az ép mozgású előadók közösen teremtett jelen pillanata formál. A darabot az együtt átélt emlékek, tapasztalatok, érzetek és képek töltik meg, miközben a jelenről mesél. Egymásra reflektálunk, egymás felületei vagyunk, a világra reflektálunk, a világ ránk vetül, ugyanannak a világnak más vetületeit éljük. A jelenetek egymásba fonódva, átúszva, vagy éppen a nyugalom csendjében születnek. Felvillanások és kibontakozás. Felépülő és elmúló pillanatok. Folytatás, újra-rendeződés, elengedés és kiegészülés, helykeresés a térben és a kapcsolatokban. Ebben a táncban minden mozdul, velünk, bennünk, körülöttünk.

Alkotó előadók: Barkó Tamás, Bóta Ildikó, Farkas Dorka, Dániel Attila, Gál Eszter, Kalácska Levente, Kálmán Ferenc, Környei Kristóf, Tóth Károly
Rendezés: Gál Eszter
Asszisztens: Farkas Dorka, Kálmán Ferenc
Zene: Rubik Ernő Zoltán
Fény: Dézsi Kata

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!