Program


Anton Lachky - Közép-Európa Táncszínház: Ageless Generation - Kortalan nemzedék
2

Anton Lachky - Közép-Európa Táncszínház: Ageless Generation - Kortalan nemzedék

#tiszta tánc #sebesség #öldöklő kor

English friendly

Aktuális előadások



Anton Lackhy (BE): Kortalan nemzedék
50'
TÁNC

Anton Lachky legújabb koreográfiája a Közép-Európa Táncszínház táncosai számára az ellentétek világába vezet, generációkat és kultúrákat kapcsol össze. Olyan történetek sorába repít bennünket, amelyekben minden lehetségesnek tűnik. Örvénylik, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, míg a másik pillanatban őrülten hullámzik és magába szippant.

Az életünk minden lépését egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni. A sziporkázó happy end garantált!

Ha szeretnéd megérteni, hogy korunkat mi hajtja, milyenné válunk, akkor ez az est jó alkalmat ad erre. Jól esően tudjuk élvezni a koreográfia örült sebességét, virtuozitását és színes jeleneteit. Majd a tapsot követően kereshetünk válaszokat, hogy mindez miért vonzó, miközben tudjuk, hogy mindez nem fenntartható, mint ahogy a mű tempója is sokszor végletekig felfokozott. Akkor hogyan is lépjünk tovább az életünkben?

Videó:https://www.youtube.com/watch?v=RxFTXAk4ysk

Koreográfus: Anton Lachky

Táncművészek:
Sinka Lídia     
Kisbakonyi Edmond     
Horváth Léna     
Barna Krisztián     
Dabóczi Dávid     
Gyevnár Réka      
Mohai Cintia     
Kindl Gábor

Fénytervező: Selmeczi Mercédesz
Zenei szerkesztő: Madla
Produkciós vezető: Gerlits Réka  
Kommunikáció: Tóth Sára Lujza

A Szlovákiában született Anton Lachky  az Anne Teresa de Keersmaker vezette brüsszeli P.A.R.T:S.-ban tanult, majd 2004-tól a világhírű Akram Khan Company tagja , ezt követően a Les SlovaKs Dance Collective társalapítója.  Három alkotásukkal a kollektíva jelentős nemzetközi hírnevet szerzett. Anton 2012-ben megalapítja saját együttesét, az Anton Lachky Company-t.  Munkáiban a nyugati kortárs tánc, valamint a kelet-európai népi és popkultúra elemei keverednek. Saját társulata mellett hangsúlyt fektet arra is, hogy a tánc marginális területein is alkosson, hogy hozzájáruljon a fejlődéshez (Costa Rica, Helsinki, Zágráb, Göteborg, Salzburg, Budapest stb.). Ez a harmadik koreográfiája a KET táncosaival.

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata; Közép-Európa Táncszínház; MMA

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!