Program


ANDA JALEO – a spanyol zene estje

ANDA JALEO – a spanyol zene estje

A dalok általában egy gitár- és egy énekszólamra készültek. Mi ezt feldúsítjuk három gitárral, néhol castagnettát is teszünk bele, ismétlünk, én is teszek bele hangzásokat, de nem átírva az alkotók rendkívül izgalmas, fűszeres zenéjét. És minden dal előtt fogunk mesélni, mert fontosnak tartjuk, hogy közelebb tudjuk vinni így is a dalokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 2. szerda, 19:00

ANDA JALEO – a spanyol zene estje

De Falla és Rodrigo gitárműveivel Peltzer Ferenc ismertetett meg, Szőcs Géza költőnek, néhai jó barátomnak pedig a Garcia Lorca-dalokat köszönhetem. És lesznek spanyol népdalok is.

KŐVÁRI ESZTER SÁRA – ének

Szó szerint lefordíthatatlanok a dalok irodalmi szinten. Nincsenek egybefüggő, hosszú mondatok, de annyira erős a zeneiségük, hogy ha nem is értjük a szavakat, akkor is rendkívül kifejezőek. Az erős emocionalitás volt számunkra fontos, így válogattunk. A dalokban érvényre jut a játékosság, az erős hazaszeretet. Válogattunk be bölcsődalt. Szerelmes dalokat. Peltzer Feri meg örömmel kanyarodott a flamenco felé

SZAMOSI LIZA – gitár
SZLAMA ANNAMÁRIA – gitár
PELTZER FERENC - gitár

Érzelmekben szélsőséges amplitúdón mozgunk, vannak csendes és elhalkuló dalok, de rendkívül vidámak, táncosak is, van nagyon fájdalmas elemvilág, benne vallásos érzülettel, hazaszeretettel. Az egyik Lorca-dalban pl. a pincérek beszélgetnek, és annak van egy nagyon kedves, vidám játéka. Vagy például lesz szerelmes veszekedés, a Polo című dal, ami egy flamencós, szenvedélyes zene, szinte rekedtes hangon előadva. Mindkét szerző cigány származású, s az ő érzetviláguk, zeneviláguk ebből is merítkezik.

vendég: TOKOS ZOLTÁN – gitár

Ajánlatunk


A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve.

Dalos, mondókás játékok gyerekeknek

Lipcse Bach, Mendelssohn, Schumann, Wagner városa - a zenetörténet egyik izgalmas helyszíne. A Gewandhaus Zenekara minden idők egyik legfontosabb szimfonikus együttese, melynek működéséhez legendás bemutatók kapcsolódnak.

Ajánló


A darab 1970-ben íródott. Remek szerepek, remek komikus helyzetek, remek, ma is friss szövegek. És ez most, 2022-ben is igaz,…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!