Program


Alexander Melnyikov - A fekete-fehér színei

Alexander Melnyikov - A fekete-fehér színei

A zongora, bár számos billentyűs hangszer volt használatban a korábbi évszázadokban is, valójában a 19. század alkotása. A kalapácsmechanika továbbfejlesztésével, az ismétlőmechanika bevezetésével, a hangterjedelem szabályozásával, a hangszer testének, anyagának, húrozásának tökéletesítésével a változatos 18. századi instrumentumelődökből ebben az időben alakult ki a ma ismert, modern zongora, amelynek hangereje, hangszíngazdagsága fantasztikus vonzerőt gyakorolt a korszak zenészeire és közönségére egyaránt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 17. vasárnap, 19:00

A fekete-fehér színei
Alexander Melnyikov A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Debussy: Prelűdök, 1. kötet

SZÜNET

Berlioz–Liszt: Fantasztikus szimfónia, op. 14

Alexander Melnyikov (zongora)

A zongora, bár számos billentyűs hangszer volt használatban a korábbi évszázadokban is, valójában a 19. század alkotása. A kalapácsmechanika továbbfejlesztésével, az ismétlőmechanika bevezetésével, a hangterjedelem szabályozásával, a hangszer testének, anyagának, húrozásának tökéletesítésével a változatos 18. századi instrumentumelődökből ebben az időben alakult ki a ma ismert, modern zongora, amelynek hangereje, hangszíngazdagsága fantasztikus vonzerőt gyakorolt a korszak zenészeire és közönségére egyaránt. Alexander Melnyikov hangversenyének műsorán két olyan ciklus szerepel, amely kivételesen nagyszerűen tükrözi a zongora e sajátos értékeit: Debussy lebegő hangszínfoltokra és tágas asszociációkra épülő, a Chopin sorozatához hasonlóan önmagukban álló előjátékainak, a Prelűdök első füzetének darabjait Berlioz öttételes Fantasztikus szimfóniájának Liszt-féle átirata követi az este programján, amely olyan meggyőzően idézi fel az eredeti hangzásképet, hogy Schumann képes volt pusztán a zongoraátiratra támaszkodva részletes recenziót írni a műről.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!