Program


A trubadúr – koncertszerű előadás

A trubadúr – koncertszerű előadás

Giuseppe Verdi
A trubadúr – koncertszerű előadás (Anna Netrebkoval és Yusif Eyvazovval)
Opera négy felvonásban, két részben, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 2. péntek, 19:00

A trubadúrban árad a szenvedélyes, romantikus zene, a négy főszerep énekszólama pedig elképesztően nehéz – ahogy Caruso mondta, a darab sikeréhez egyvalami kell: „szerződtetni hozzá a Föld négy legjobb énekesét”. Az 1853-as római ősbemutató szenzációja után a mű az egész világot meghódította. Rigoletto, A trubadúr, Traviata. Giuseppe Verdi munkásságának új, érettebb szakaszába érkezett. „Egy jó tragédiában mindenkinek igaza van” – ez a bonmot már az ókori görög drámák óta ismert. Verdi továbbmegy: előszeretettel halmozza a koncentrált drámai helyzeteket; szeret olyan, szinte megoldhatatlan szituációkat teremteni, amelyben a legkomolyabb dilemmák között őrlődnek hősei. A trubadúr ékes példája ennek: politikai, szerelmi és bosszúdráma; a wagnerizmus megtestesült antitézise, az utolsó nagy olasz romantikus melodráma, amely az olasz opera egy fontos időszakának végét jelezte, mégis a szerző egyik legnépszerűbb darabja.

A mű ezúttal hangversenyszerűen szólal meg az Eiffel Műhelyház Mozdonycsarnokában. Szükség is lesz erre a hatalmas térre, amelyet a közönség minden bizonnyal meg fog tölteni. A szereposztás ugyanis Carusónak is kedvére lenne: Anna Netrebko és Yusif Eyvazov érkeznek, hogy elénekeljék Leonora és Manrico szerepét.

SZEREPOSZTÁS

Karmester: Denis Vlasenko
Leonora: Anna Netrebko
Manrico: Yusif Eyvazov
Luna gróf: Kálmándy Mihály
Azucena: Komlósi Ildikó
Ferrando: Palerdi András

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Játékszín Aranylakodalom című komédiája a 2020-ban az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is nagy sikerrel bemutatott Legénybúcsú nem kevésbé fergeteges folytatása – ám az előismeret nem kötelező, hiszen a két ügyeskedő háziorvos – Szente Vajk és Nagy Sándor kiváló kettőse - legújabb szertelen kalandjai garantáltan kacagásra késztetnek mindenkit!

Ajánló


Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játéka Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán, a Pannon Várszínház előadásában.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!