Program


A Schenk lovagvártól a budai várig - Rácz Tamás, gyűjtő szubjektív tárlatvezetése

A Schenk lovagvártól a budai várig - Rácz Tamás, gyűjtő szubjektív tárlatvezetése

Rácz Tamás szubjektív tárlatvezetése a Kádár (játék)katonái című kiállításban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 25. szombat, 14:00

A Schenk lovagvártól a budai várig

Napjainkig a magyar, műanyag alapú játékgyártás legnagyobb sikertörténete a Schenk. Ezt nagyon sok minden igazolja: elsősorban az a több százezer magyar felnőtt, akinek gyerekkorában a kedvenc játékai közé tartozott a „Mini emberke” vagy az „Öltöztetős katona”, és akik közül mindenkinek megvannak a saját személyes emlékei, saját történetei a Schenk-figurával kapcsolatban. Igazolja a Playmobil jelenlegi sikere és keresettsége a magyarországi játékboltokban, valamint az a több száz gyűjtő, akik egymással versenyre kelve komoly licitháborúk során tesznek szert egy-egy ritkább figurára vagy kiegészítőre, és igazolja a szinte évenkénti, az ország különböző pontjain elérhető hosszabb-rövidebb tárlatok, bemutatók látogatottsága. A Budapesti Történeti Múzeum Kádár (játék)katonái című kiállításán két nagy formátumú diorámán keresztül is bemutatkozhat a Schenk a közönségnek. Mi az oka a sikertörténetnek? Hogyan lett ilyen népszerű ez a szerepjáték a hetvenes, nyolcvanas években? Ezekre a kérdésekre is választ találhat minden kedves érdeklődő ezen a tárlatvezetésen.

Ajánlatunk


Eric Chappel vígjáték a Veres 1 Színház első bemutatója

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia és spanyol nyelvű túrák is elérhetőek. Más nyelvet (orosz, német) igény szerint lehet egyeztetni munkatársainkkal. Jegyár: 7000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Ebben az esetben a túra a közönség számára eddig felfedezetlen útvonallal bővül. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Európa kulturális fővárosa hivatalos programja keretében április 15-én a Veszprém Arénában kerül megrendezésre az Ez az a nap! 2023. Az eseményen a világszerte ismert Michael W. Smith mellett színpadra lép Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt.

Ajánló


Johann Sebastian Bach – Felix Mendelssohn-Bartholdy MÁTÉ-PASSIÓ Oratórium egy részben, német nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!