Program


A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása - Interaktív bábjáték magyar népmesei alapokkal / MINIMATI

A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása - Interaktív bábjáték magyar népmesei alapokkal / MINIMATI

A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása a klasszikus királylányszabadítási mesék szüzséjét frissíti fel, méghozzá a kiskorú nézők aktív részvételével. Ők nem csupán részesei lehetnek a történetnek, de a Török Ágnes által tervezett egyszerű, letisztult bábokat is kezükbe vehetik. Szívós Károly is sok-sok szerepet játszik.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 25. szombat, 11:00

MINIMATINÉ / A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása
Interaktív bábjáték magyar népmesei alapokkal
Korosztály: 3-8 év

Sárkányok, királykisasszonyok, szegény bojtárlegények - ugye nagyon is ismerős az alaphelyzet a népmesékből? A Kereplő Családi Színház kétszemélyes előadásában a szokásos képlet egy kicsit másképp alakul: az apró nézőkből a mese résztvevői lesznek, akik, miközben hőstettek sorának lehetnek valódi részesei, a népi kultúráról is tanulnak. Török Ágnes és Szívós Károly tarisznyájában békaugratás, kolompverés, teknőhúzás és tucatnyi más játék vár a legbátrabb gyerekekre.

Török Ágnes és Szívós Károly a Müpa visszatérő vendégei: az, amit több mint három évtizede együtt felépítettek, mára valóságos védjeggyé vált. A Kolibri Színház nagyszerű bábművészei az életben és a színpadon is társak: Kereplő Családi Színház elnevezésű kétszemélyes társulatuk produkciói egytől egyig örömből születtek, mind játékosak, a gyerekekhez a gyerekek nyelvén szólnak. A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása a klasszikus királylányszabadítási mesék szüzséjét frissíti fel, méghozzá a kiskorú nézők aktív részvételével. Ők nem csupán részesei lehetnek a történetnek, de a Török Ágnes által tervezett egyszerű, letisztult bábokat is kezükbe vehetik. Szívós Károly is sok-sok szerepet játszik. Érdemes megfigyelni gyors átváltozásait: különösen az egyre növekvő számú fejjel bíró sárkányok bőrében remekel. A végeredmény igazi élményszínház lesz, amely a szórakoztatva tanulás fogalmát kiterjeszti, amikor a kis királyfiakra váró mesés próbatételeket elfeledett vagy ismerős népi játékok végrehajtásához kapcsolja: van itt kolompverés bekötött szemmel, jelképes zsákban futás, tehát minden, mi szem-szájnak ingere. És a végén a királylányok sorsa is jóra fordul.

Közreműködik: Török Ágnes, Szívós Károly

Alkotók
Díszlet, báb: Török Ágnes
Rendező: Szívós Károly

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!