Program


A mese gyógyít - önismereti meseelemzés

A mese gyógyít - önismereti meseelemzés

Holle Anyó történetének meghökkentően aktuális, és személyre szabott üzenetei. Korpusz Sándor és Korpuszné Szedlmayer Bea beszélgetős előadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 13. csütörtök, 18:00

A mese gyógyít - önismereti meseelemzés

Meglepő, de a legrégebbi mesék is meghökkentően aktuálisüzeneteket rejtenek számunkra. Ezek a mesék akkor hatnak a legmélyebben, harészleteiben és összefüggéseiben megértjük a képek, szimbólumok rejtett kódjait.A jó mese mindig leírja a hibákat és a csapdákat, ezekkel párhuzamosan pedig ahelyes irányt, a kiút lépéseit is. A választást természetesen ránk bízza.

Kitartó meseelemzési munkánk során a klasszikus mesék lángragyújtották szívünkben a lelkesedést és a csodálatot, mert annyira pontosan ésuniverzálisan mutatják meg, mi is zajlik az emberi lélek belsejében. Az acélunk, hogy a hallgatóság is átélje a mesék megértése által ugyanezt a lelkesítő,tüzes élményt, és meseértővé váljon maga is.

Alkalmanként egy-egy Grimm-mesét vizsgálunk meg. A soron következő címe: Holle Anyó

Titoklebbentő önismereti mese-fejtés csütörtökön 18 órakor a Napfényesben!

Miért a mostoha édeslánya a csúnya és lusta? Miért nem fordítva? Milyen titok van az egyértelmű tanulság mögött Holle Anyó meséjében? Miért kiabálnak a kenyerek és miért rakja halomba az almákat a jó lány? Mit szimbolizál a kút, a fonal és az orsó, és mire megyünk ezzel mi itt és most?
Ki valójában Holle Anyó?
Az est jeligéje: hamuban sült pogácsa és gyömbéres limonádé.

Szeretettel várnak: Korpuszné Szedlmayer Bea és Korpusz Sándor sajátmese trénerek.

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!