Program


4:33 - Kelet-Nyugati Alkotóműhely // Grotowski next question

4:33 - Kelet-Nyugati Alkotóműhely // Grotowski next question

Előadásunk egy térkísérlet, mely a csönd különféle regisztereit térképezi fel egy rendhagyó színházi atmoszférában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 11. vasárnap, 16:00

Kelet-Nyugati Alkotóműhely - 4:33 // Grotowski next question

“Ha szakadékba nézel, a szakadék is visszanéz beléd” (Friedrich Nietzsche)
Hogyan születik a csendből beszéd, zene, ritmus, történet, dramaturgia, hogy lehet, hogy a csend ezek elengedhetetlen feltétele és mégis legnagyobb ellensége?

Előadásunk egy térkísérlet, mely a csönd különféle regisztereit térképezi fel egy rendhagyó színházi atmoszférában.

Az előadás inspirációja Samuel Beckett Zsarátnok című szövege, ami eredetileg rádiójátékként íródott. A történet dióhéjban Henry-ről szól, aki miután apja a tengerbe fulladt, folyamatosan hallja a víz zúgását. Hogy ezt elnyomja, zajt kelt, beszél, történeteket talál ki. Erre a folyamatos beszélhetnékjére aztán rámegy az emberekkel való minden kapcsolata.

Ezt a zajt mi a színházi térben uralkodó csenddel helyettesítettük.

A halott apa rezzenéstelen tekintete, ami elől a beszédbe, a történetekbe menekül Henry, maga a színházi szituáció: a néző ül és vár, hogy a színpadon történjék valami. Henry azért beszél és azért cselekszik, hogy ennek a tekintetnek a nyomását csökkentse. S az, hogy Henry a színházi térben uralkodó csend bekövetkezése ellen monológot mond, karakterekre bomlik, párbeszédbe kezd, jelenetet rendez, így születik meg maga az előadás.

A performance célja a nézővel a tér és a figyelem egy másfajta minőségének megismertetése.

Alkotók:
Szigeti Bálint Barabás, Huszerl Bence, Salamon Eszter, Mató János, Sajti Kinga

Az előadás hossza: Kb: 45 perc
/fotó: Petrecz Orsolya /

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!