Program


30. Lengyel Filmtavasz: Tűzünnep (Fábri)

30. Lengyel Filmtavasz: Tűzünnep (Fábri)

Święto ognia
lengyel társadalmi dramedy, 95 perc, 2023
lengyel nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Thursday, May 16 2024 7:00PM

Rendező: Kinga Dębska
Szereplők: Paulina Pytlak, Tomasz Sapryk, Kinga Preis, Joanna Drabik, Karolina Gruszka, Katarzyna Herman 

 

A film narrátora az agyi bénulással született 20 éves Anastazja. A világot szobája ablakából szemléli. Nővére, Łucja a nemzeti balett ambiciózus táncosa, aki épp élete főszerepére készül, amikor váratlanul megsérül. Apjuk a lányok édesanyját, élete szerelmét gyászolja. Mindhármuk életében sorsfordító változást hoz az extravagáns szomszédasszony megjelenése.

Kinga Dębska, hazája egyik legnépszerűbb rendezője, akinek legújabb, boldogságról, szenvedélyről, titkokról szóló filmje a tőle megszokott mélységekbe és magasságokba repít.

„A Tűzünnep rengeteg érzelmet és egyfajta tisztító-gyógyító nevetést nyújt a közönségnek, ugyanakkor nehéz kérdésekkel is szembesít. Ez a film teljesen eltér korábbi filmjeimtől. Formailag biztosan ez a leggazdagabb. Nagyon megható és érzelemteli volt a forgatás, és mindannyian úgy éreztük, hogy valami fontos, szinte misztikus dologban van részünk. A Tűzünnep mindannyiunkat megváltoztatott. Jobbá váltunk." - Kinga Dębska, rendező.

Kinga Dębska rendezései közül korábban a Madártej (Zupa nic) és Az én lányaim (Moje córki, krowy) című filmeket mutattuk be a magyar közönségnek a budapesti Lengyel Filmtavasz programjában.

Tovább a 30. Lengyel Filmtavasz teljes programjához >>

A 30. Lengyel Filmtavasz a budapesti Lengyel Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében valósul meg. 

Our offer


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról.

Suggestions


Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Sergei Prokofiev ВОЙНА И МИР (WAR AND PEACE) Contemporary Opera Opera in thirteen scenes, in two parts, in Russian with…

Gaetano Donizetti LA FILLE DU RÉGIMENT Comic opera in two acts, in French, with spoken dialogues in Hungarian, with Hungarian,…

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.