Program


22/23 Kvantumtorna

22/23 Kvantumtorna

Az 1998-ban alakult Baltazár Színház az egyetlen olyan színtársulat Magyarországon, amelynek tagjai hivatásos értelmi sérült színészek. A Baltazár egyszerre lát el művészi és társadalmi feladatot, hiszen lehetőséget teremt sérült emberek számára, hogy tehetségüket megmutassák, a nézők számára pedig, hogy szembesüljenek e tehetséggel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 16. vasárnap, 18:00

A Baltazár Színház a Kvantumtorna c. előadásával folytatja az évek óta megkezdett alkotói koncepciót, amely szerint magyar szerzők műveit állítja színpadra. A darab megírására a József Attila-díjas, Füst Milán-díjas, Déry-díjas írót és költőt, Vörös Istvánt kértük fel, aki nyolc előadásunknak is szerzője. A darab kiindulóhelyzete: egy, a fővárostól távoli településen szegénységben élő fiatalokból a tornatanár egy focicsapatot verbuvál nem kisebb céllal, mint a megyei kupadöntő megnyerésének szándékával. Hogy biztos legyen a győzelem, a formálódó csapatba külsősöket is hív: értelmi sérült, sikeres színészeket, akik ugyan nem a fociban jeleskednek, de tudják, hogyan kell győzni. Az önlegyőzés mesterei. A tornatanár remek pedagógiai érzékkel azt gondolja, hogy ha az egyik hátrányos helyzet elé egy másik, de sikereset állít tükörként, akkor az húzóerőként fog működni. A kezdeti – mindkét fél részéről kimutatott – idegenkedés a darab folyamán igazi együttműködéssé válik, amely a résztvevők életében sorsdöntő lesz. 

Rendező: Elek Dóra, aki a színház alapítója, 1998 óta 17 előadást rendezett a Baltazár színészeivel és a Világlátó Baltazár című fesztiválnyertes dokumentumfilmet, valamint A világot tartó oszlopok c. kisfilmet.

Koreográfusok: Farkas Dorka, aki Pitypang, Por és A világot tartó oszlopok c. előadások rendezője és koreográfusa, valamint egy szenegáli táncművész, Abdoul Camara.

Látványtervező: a másik Kiss Gabriella, aki szintén számos előadásunk tervezője (Picasso: A világ teremtése, Kőválasz, Boldog Óra, Pitypang, Por, A világot tartó oszlopok).

Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus (Arany Lépés, A világot tartó oszlopok c. előadásaink zeneszerzője)

Fénytervező: Dézsi Kata, akivel már a Pitypang és a Por c. darabokban együtt dolgoztunk.

A filmes jelenetek rendezője Elek Dóra, operatőre Gózon Francisco.

A filmes részek szereplői: Básti Andrea, Pelsőczy Réka, Varga Klári, Rafael Erzsébet, Keresztes Sándor, Formán Bálint.

A Kvantumtorna c. előadásban négy szerepet Nógrád megyéből érkező, nehéz körülmények között élő fiatalok játsszák. Ők azok, akikről szól a darab. Azok a fiatalok, akik a fővárostól távol élnek, és akiket nemcsak a földrajzi helyzetük, hanem anyagi lehetőségük, családi környezetük is elszigetel minden kulturális lehetőségtől.

A Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetsége Kisterenyén, Mátraverebélyben, Lucfalván egy Tanodahálózatot működtet. A Tanodahálózattal együttműködve a szereplőket egy több lépcsős előválogatás keretében válogattuk. A kiválasztott gyerekek és fiatalok Lucfalváról, Kisterenyéről, valamint Mátranovákról érkeztek.

Ajánlatunk


DIÓTÖRŐ Családi balett 2 felvonásban 104 perc egy szünettel

A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újra és újra repertoárra kerül zenés és prózai színházakban egyaránt. Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor olyan pompás, örökzöld számainak, mint például A nő szívét ki ismeri, az Úgy szeretnék boldog lenni vagy a Cintányéros cudar világ.

Ajánló


Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban Az előadás megtekintése 6 éven aluliak…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Bohózat két részben A krimitörténettel fűszerezett bohózat az első perctől az utolsóig fenntartja a feszültséget, miközben kivételes lehetőséget kínál a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!