Program


21. Verzió Filmfesztivál - Nyitófilm: KIX
3

21. Verzió Filmfesztivál - Nyitófilm: KIX

150' program
dokumentumfilm 16+
English friendly

Aktuális előadások



Idén 21 éves a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő és leglátogatottabb filmfesztiválja. Felfedezésre váró friss, kreatív dokumentumfilmek és fesztiválnyertes nemzetközi és magyar alkotások, globális ügyek, de a legszemélyesebb történetek is szerepelnek a kínálatban. A 21. Verzión november 6-13. között több mint 60 film lesz látható 4 versenykategóriában és 8 tematikus szekcióban. A program hangot ad elnyomott társadalmi csoportoknak, kisebbségben élőknek, emberi jogaikban sértett embereknek, és társadalmi párbeszédre hívja a nézőket a közönségtalálkozók és kísérőprogramok sorával.

A fesztivál nyitófilmje a KIX, Mikulán Dávid és Révész Bálint filmje kortárs látlelet a leszakadó és magára hagyott városi szegénységről. A magyar–francia–horvát koprodukcióban gyártott, 92 perces film szerteágazó utazás egy budapesti kisfiú felnövésének 12 évébe, amelynek során a randalírozó kölyökből, Sanyiból felnőttkorára közellenség lesz. A film ritkán látott közelségből mutatja be a fiú és családja mindennapjait. Világpremierje a jelenleg Európa legrangosabbjának számító, koppenhágai CPH:DOX fesztiválon volt, majd számos további nemzetközi fesztiválra válogatták be Amerikától Tajvanig. A film eddig elnyert díjai között szerepel a Legjobb fiatal alkotó díja és a Regionális filmek versenyének fődíja a ZagrebDoxon, a Fipresci-díj a wiesbadeni GoEast fesztiválon, a kolozsvári TIFF-en a legjobb dokumentumfilmnek ítélt elismerés és az Etikus alkotói megközelítés díja a szkopjei MakeDox Filmfesztiválon.

A filmet felvezeti Pócsik Andrea.
A vetítést beszélgetés követi az alkotókkal.

A KIX országos mozibemutatójára november 21-én kerül sor, magyarországi forgalmazója a Cirko Film.

„A KIX az ártatlanság elvesztésének a története. Olyan társadalmi környezetben játszódik, ami esélyt sem ígér semmiféle happy endre.”
„És melyik az erősebb, a sors vagy az akarat?” – hangzik el a KIX elején a kérdés, amire az utóbbi idők legjobb magyar dokumentumfilmje keresi a választ.”

Stáblista    
Rendezők: Mikulán Dávid, Révész Bálint
Producerek: Kiss Viki Réka, Muhi András Pires, Victor Ede, Révész Bálint
Koproducer: Rea Rajčić
Koproducer ARTE France: Fabrice Puchault, Anne Grolleron
Executive producerek: Gutema Dávid, D'Intino Patricia, HBO Max: Hanka Kastelicová, Tereza Bóna Keilová, Závorszky Anna
Operatőr: Mikulán Dávid
Vágó: Yael Bitton, Szalai Károly
Hangmérnök: Ivan Zelić
Zeneszerző: Kalotás Csaba
Gyártó cég: ELF PICTURES & CINEPHAGE
TV-csatornák: ARTE France, HBO Max
Koproduciós cég: ECLECTICA

Támogatók
A KIX az ELF PICTURES és a CINEPHAGE gyártásában, az ARTE France, az HBO Max és az Eclectica koprodukciójában készült. A film magyarországi forgalmazója a Cirko Film. A Verzió Filmfesztivált a nonprofit Verzió Film Alapítvány és a Blinken OSA Archivum szervezi, főtámogatója pedig a Kreatív Európa Média program.

Ajánló


John Singer Sargent: Fashion and Swagger angol képzőművészeti dokumentumfilm, 90 perc, 2024 angol nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!