művész


Hevesi Tamás
2

Hevesi Tamás

Született: 1964. június 20. (Gyula)

Magyar énekes, zenész, zeneszerző.

Középiskolai tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban, valamint a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban végezte (ez utóbbiban csak a 2. gimnáziumi évet). 1978-ban megalapította a HeHaKi - Japánszky 80 nevű kollégiumi formációt, új számait (Csalódás, Te csak…) viszont már az 1980-ban alapított Névtelen Nulla…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magyar énekes, zenész, zeneszerző.

Középiskolai tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban, valamint a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban végezte (ez utóbbiban csak a 2. gimnáziumi évet). 1978-ban megalapította a HeHaKi - Japánszky 80 nevű kollégiumi formációt, új számait (Csalódás, Te csak…) viszont már az 1980-ban alapított Névtelen Nulla zenekarban énekelte el. A zenekar, melynek tagjai Erdős Péter, Fábián Tamás, Gyuris Róbert, Hevesi Imre és Hevesi Tamás voltak, több országos sikert ért el.

Miután nem sikerült bejutnia a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, a sport felé fordult, sikeres volt atlétikában és labdarúgásban.

A zenekar 1983-ban először Szegedre, majd 1984-ben Budapestre költözött, ahol 1985-ben kiadták az első stúdiófelvételeket Esernyő és Miért? címmel. Ez utóbbi felkeltette a szakmabeliek figyelmét, így elkészíthették első kazettájukat, az Első lépéseket. A Fábián Tamás – Hevesi Imre – Hevesi Tamás – Ürmössy László négyes ezután új lehetőséget kapott Victor Mátétól két másik felvétel elkészítésére a Magyar Rádióban. Ezek a Diadal (Csíkos napernyő címen vált ismertté) és a Jeremy voltak. A sikereket elért zenekar számára újabbnál újabb lehetőségek adódtak, mígnem 1987-ben megjelent a Névtelen Nulla első lemeze Jeremy-I-II címmel. Néhány tagcsere után a Juhász Lászlóval és Köles Istvánnal kiegészült formáció a magyar könnyűzenei élet egyik jelentős együttesévé vált.

Utazgatásai során Hevesi végiggitározta és -énekelte a világot, jórészt utcai zenélésből élt, mígnem Ausztráliában, egy Fremantle nevű településen egy milliomos menedzser felfedezte tehetségét, és szerződést ajánlott neki. 1989-ben hazautazott, majd június 8-án egy négyórás búcsúkoncerten a Névtelen Nulla együttessel elbúcsúzott az országtól. 1990-1994 között távoktatással végzett el egy ausztrál gazdasági főiskolát marketingturizmus szakon.

1994-ben megjelent az Ezt egy életen át kell játszani című videoklip (Herendi Gábor és csapata készítette). Az azonos című album, első szólóalbuma, platinalemez lett, amit sok fellépés követett. 1995-ben megjelent második lemeze, az Abo-Abo.. 1997-ben megjelent a Másnak látsz című album. Több dal erről a lemezről is sláger lett, melyeket a mai napig is játszanak a rádiók. Ennek a lemeznek külön érdekessége, hogy minden hangszer élőben van rögzítve (nem manipulálták számítógépekkel).

2000-ben jelent meg negyedik albuma, a Vagyok. A sydneyi olimpia évében Sydney felé című dala a Magyar Olimpiai Csapat indulója lett. Még ezévben az Arany Lyra, valamint a Roland Barátság Díjat is. 2001-ben a vajdasági Kanizsa város vezetősége Pro Urbe Díjjal jutalmazta töretlen vonzalmát a határokon túli magyarokért. 2003. december 1-jén megjelent az ötödik Hevesi-album Van egy hely címmel. Legújabb lemeze 2009-ben került a boltokba.

Díjai:
Arany Lyra díj (2000)
Roland barátság-díj (2000)
Pro Urbe díj (2001)

Albumjaiból:
Jeremy I-II (Névtelen Nulla, 1987)
Ezt egy életen át kell játszani (BMG, 1994)
Abo abo (BMG, 1995)
Másnak látsz (Warner-Magneoton, 1997)
Vagyok (NarRator records, 2000)
Van egy hely (NarRator records, 2003)
Egy új világ... (2009)

Hevesi Tamás akusztikus koncert

Hevesi Tamás akusztikus koncert

Gödöllői Királyi Kastély
  • Énekes előadóművész
Szigligeti Kanapé talk&show: Egy életen át kell játszani - zenés beszélgetés Hevesi Tamással

Szigligeti Kanapé talk&show: Egy életen át kell játszani - zenés beszélgetés Hevesi Tamással

Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft.
  • Arany Lyra-díjas, Pro Urbe- és Prima-díjas énekes, zenész, zeneszerző.

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!