Mozi, Dokumentumfilm

14 program


magyar dokumentumfilm, 91 perc, 2024
eredeti nyelven, magyar felirattal

Exhibition: Van Gogh és Japán

Uránia Nemzeti Filmszínház

Van Gogh & Japan
angol művészeti film, 85 perc, 2019
angol nyelven, magyar felirattal

Smoke Saune Sisterhood (Fábri)

Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft.

Anna Hints rendezőnő lenyűgöző operatőri munkával elkészített filmje egy összetartó női közösség szemszögéből tárja fel a tradicionális észt szaunázás legintimebb pillanatait.

Oltai Kata bemutatja: Black Mambas

Eötvös10 Művelődési Ház

Oltai Kata bemutatja: Black Mambas (2022) – angol nyelven angol felirattal/in English
A Harmadik szem dokumentumfilmklub programja

Özönvíz előtt

Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Havi 1 alkalommal jelentkezünk filmvetítéssel, meghívott vendéggel, akivel Petró Karesz körüljárja az aktuális film témáját, érdekességeit, amelynek folyamában a közönség részvételére is feltétlen számítunk!

„Irigylem a japánokat” – írta Van Gogh a testvérének, Theónak. A film alapjául szolgáló kiállításon – VAN GOGH & JAPÁN az amszterdami Van Gogh Múzeumban – láthatjuk, hogy miért.

Bálnák: A bolygó őrei (Csortos)

Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft.

A Bálnák: A bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. Az alkotás a természetfilmek legjobb hagyományait követi, olyan jelenetekkel közelebb hozva az állatvilágot, amelyek eddig még nem voltak láthatók.

Bálnák: A bolygó őrei

Uránia Nemzeti Filmszínház

Les Gardiennes de la Planète
francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023
magyar nyelven

Kék Pelikan (Csortos)

Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft.

Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? Európa felfedezése olyan erős és természetes igényként jelentkezik, hogy egyáltalán nem számít, milyen úton válik lehetségessé. Az Európába vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya valahonnan megkapja egy srác telefonszámát, aki hamis vonatjegyeket árul...

Home Games

Magyarországi Francia Intézet

Egy évszak Alina, egy 20 éves kijevi lány életéből, akinek az életét a futball mentheti meg. Éppen az ukrán válogatottba készül, de az élet váratlan kihívások elé állítja: édesanyja meghal, és két fiatalabb testvérével együtt válnak árvává. Alinának most választania kell: a futball vagy a család.

Társadalmi rendetlenség (Fredrik Gertten, Svédország, 2023, 93')

A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Nice Ladies (Mariia Ponomarova, Hollandia - Ukrajna, 2024, 92’)

Állat (Animal)

Magyarországi Francia Intézet

Bella és Vipulan 16 évesek, olyan generáció tagjai, mely meg van győződve arról, hogy jövőjük veszélyben van. Az éghajlatváltozás, a fajok 6. tömeges kihalása... mindezek miatt 50 éven belül a világuk lakhatatlanná válhat. De hiába minden figyelmeztetés, semmi sem változik. Ezért úgy döntenek, hogy a probléma forrásához térnek vissza: az élővilággal való kapcsolat kereséséhez.

„Az Animal képei és ritmusa erőteljes, a film a két főszereplő őszinteségére és politikai érettségére egyaránt támaszkodik.” - Télérama

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!